Dagsutflykt till Hasselö (stor)

Pris från 500 SEK

per vuxen
Giltig från lör 20 maj 2017 - lör 16 sep 2017

Välkommen till familjevänliga Hasselö och naturreservatet Sladö, två av skärgårdens mest levande öar. Resan börjar med skärgårdsbåt från Västervik. På Hasselö väntar en fin resa med traktor och vagn från Hasselö Sand till Restaurang Sjökanten eller alternativt en cykeltur på egen hand. På restaurangen är en härlig skärgårdsbuffé med smaker från Tjust skärgård framdukad, i den genuina miljön bland båthus och sjöbodar.

Pris
500 kr/vuxna och 220 kr/barn (4–12 år)

Program
10.00 Båt från Västervik (M/S Freden)
11.00 Ankomst Hasselö Sand - Transport med traktor/fyrhjuling från bryggan och vagn alt. hämtning av cykel vid Handelsboa, ca 200m från bryggan.
11.30 Skärgårdsbuffé på Restauarang Sjökanten (alt. kan lunchen bokas kl 13.30 för de som cyklar, exakt tid för lunch anges vid bokningstillfället)
13.15 Transport från restaurangen alt. cykel på egen hand.
16.00 Båtrea med M/S Freden från Hasselö (2/7-7/8 avgår båten istället kl 15.00, samt kl 17.00 från Hasselö)
17.00 Ankomst Västervik (alt. 16.00 eller 18.00, se ovan)

Paketet gäller: 17 juni–20 augusti 2017 (även 10–16/6, 21–27 augusti samt lördagarna 20 maj, 27 maj, 3 juni, 2 september, 9 september och 16 september men då kan måltiden komma att serveras vid Hasselö Sand istället för på Restaurang Sjökanten, och då ersättas med en tvårätters meny istället (exempelvis laxtallrik samt dessert) – kontakta oss för mer exakt information om vad som gäller vid det aktuella datumet.

Måltid på Sjökanten: Skärgårdsbuffé med smaker från Tjust skärgård. Den lokalt fångade och förädlade fisken utgör basen. Till den serveras närproducerat kött, varierade och smakrika sallader, nybakat bröd, ostar och goda såser. Efter maten serveras kaffe med något litet sött därtill.

Om Hasselö
Familjevänliga Hasselö är en levande ö, mittemellan Västervik och Loftahammar. Här finns aktiviteter och naturupplevelser för hela familjen – året runt. Ön är en idyll som kan upptäckas till fots, på cykel eller med traktor och vagn. Hasselö är en de större öarna utan fast landförbindelse i skärgården och tillsammans med grannön Sladö, som numera har broförbindelse med Hasselö, sträcker den sig drygt nio km från norr till söder med max bredd på fyra km.

Med ungefär 25 fastboende och 400 fritidsboende är den också en av de mest befolkade öarna i området. Hasselö har en barnvänlig sandstrand och ett omväxlande landskap med en fin, bilfri grusväg. På ön finns ett åretruntöppet vandrarhem och vid stranden finns en sommaröppen lanthandel med kafé och måltidsservering, gästhamn och uthyrning av cyklar och havskajaker. Två kilometer från Hasselö Sand ligger Restaurang Sjökanten som serverar lunch och kvällsmenyer i genuin fiskemiljö, även restaurangen har öppet sommartid.

Ytterligare en kilometer bort finns grannön och naturreservatet Sladö, där man kan köpa fisk och strosa i öppen hagmark, bland hamlade lindar och med utsikt över horisonten.

Läs mer om Hasselö på www.hasselo.com eller ring oss på tfn 0490-911 30.Bokad biljett kan ändras och avbokas senast dagen före avresa.


Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.
Läs mer på www.nordictravel.se När det gäller bokning av evenemang kan även andra arrangörer förekomma.

Kundservice

Personlig service får du från någon av våra turistbyråer i Småland.

Hitta din lokala turistbyrå